O nouă tragedie în Yemen. ONU: Mii de familii au fost afectate de inundaţii grave FOTO

  • Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat marţi că mii de familii din Yemenul au fost afectate de inundaţii care au distrus case şi adăposturi şi recolte.
  • "Rapoartele iniţiale indică că aproximativ 3.730 de familii (22.380 de persoane) au fost afectate de ploi şi inundaţii, dintre care majoritatea sunt persoane strămutate intern", a declarat agenţia umanitară OCHA a ONU.
274 afișări
Imaginea articolului O nouă tragedie în Yemen. ONU: Mii de familii au fost afectate de inundaţii grave FOTO

O nouă tragedie în Yemen. ONU: Mii de familii au fost afectate de inundaţii grave

Luni, guvernul a declarat că patru persoane au fost ucise în urma inundaţiilor fulgerătoare în oraşul istoric Tarim din provincia centrală Hadramawt, iar ONU a citat rapoarte despre trei decese în altă parte în Yemen.

OCHA a declarat că inundaţiile au provocat de asemenea pagube mari în provinciile Aden, Abyan, Daleh, Lahj, Hadramawt, Marib şi Taez, relatează France24.

Zeci de oameni sunt ucişi în fiecare an în Yemen în urma inundaţiilor.

Inunadaţiile s-au adăugat dezastrului provocat de conflictul care a dus deja milioane de oameni în pragul foametei.

ONU spune că Yemenul suferă cea mai gravă criză umanitară din lume, ţara este zdrucinată de un război ce a dus la stămutarea a peste patru milioane de persoane, iar două treimi din populaţia sa de 30 de milioane depind de ajutor.

Zeci de mii de oameni au fost ucişi şi milioane au fost împinşi la marginea foametei în conflictul dintre guvern - susţinut de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită - şi rebelii huthi susţinuţi de Iran, care se află acum la al şaptelea an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici