O persoană a murit în urma intemperiilor din Bulgaria

O persoană a murit în urma inundaţiilor din sud-estul Bulgariei, în timp ce viscolul continua duminică să blocheze circulaţia în nordul ţării, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

101 afișări
Imaginea articolului O persoană a murit în urma intemperiilor din Bulgaria

O persoană a murit în urma intemperiilor din Bulgaria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cadavrul unei femei înecate a fost găsit duminică la Burgas (est). Autorităţile au decretat situaţie de urgenţă, sâmbătă, în regiunile Burgas, Haskovo şi Banite (sud-est), unde inundaţiile au determinat evacuare a sute de persoane şi au blocat circulaţia, a anunţat Gheorghi Gatev, directorul apărării civile.

În nordul Balcanilor, care traversează Bulgaria de la vest la est, furtunile de zăpadă au blocat circulaţia sâmbătă şi duminică. Situaţia de urgenţă a fost decretată şi în regiunile Gabrovo şi Sevlievo (centru), unde drumurile au fost închise şi s-au înregistrat pene de electricitate în câteva zeci de sate.

Valul de frig însoţit de ceaţă, care a venit brusc după o vreme caldă, a surprins numeroşi şoferi. Copaci căzuţi şi camioane răsturnate au blocat sâmbătă circulaţia timp de mai multe ore pe autostrada care leagă Sofia de estul ţării.

Circa 40.000 de locuinţe au rămas fără electricitate şi unele dintre ele fără apă, în urma intemperiilor.

Ninsorile continuau duminică, iar situaţia ar urma să se normalizeze începând de luni, potrivit previziunilor meteorologice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici