O persoană care a lucrat în Parlamentul Germaniei este inculpată pentru spionaj în favoarea Rusiei

  • Angajat al unei firme care are contract cu Parlamentul Germaniei, inculpat pentru spionaj în favoarea Rusiei
  • Jens F., un cetăţean german în vârstă de 55 de ani, este acuzat de colaborare cu Serviciul rus de informaţii militare (GRU)
  • Datele confidenţiale au fost transmise prin intermediul unui angajat al Ambasadei Rusiei din Berlin
521 afișări
Imaginea articolului O persoană care a lucrat în Parlamentul Germaniei este inculpată pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un angajat al unei firme care are contract cu Parlamentul Germaniei a fost inculpat, joi, pentru activităţi de spionaj în favoarea Rusiei, informează site-ul Tagesschau.de.

Jens F., un cetăţean german în vârstă de 55 de ani, a lucrat în anul 2017 la o firmă care a efectuat lucrări în sediul Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei.

Parchetul General german a decis joi inculparea suspectului pentru spionaj în favoarea Rusiei.

Potrivit procurorilor, Jens F. ar fi colaborat cu Serviciul rus de informaţii militare (GRU) şi ar fi transmis, în perioada iulie-septembrie 2017, date confidenţiale unui angajat al Ambasadei Rusiei din Berlin. Informaţiile transmise se referă la planurile detaliate de compartimentare ale sediului Bundestagului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici