O rachetă lansată de insurgenţi din Yemen a căzut lângă aeroportul din capitala Arabiei Saudite

Insurgenţi huthi din Yemen au lansat sâmbătă seară o rachetă care a căzut în apropierea aeroportului din Riyad, capitala Arabiei Saudite, afirmă surse citate de Al Jazeera, Al-Arabiya şi BBC News.

6871 afișări
Imaginea articolului O rachetă lansată de insurgenţi din Yemen a căzut lângă aeroportul din capitala Arabiei Saudite

O rachetă lansată de insurgenţi din Yemen a căzut lângă aeroportul din capitala Arabiei Saudite

Un purtător de cuvânt al rebelilor huthi din Yemen a revendicat atacul, precizând că a fost lansată o rachetă de tip Burkan 2-H.

Autorităţile saudite susţin că racheta a fost interceptată şi a căzut lângă aeroport, la nord-est de Riyad.

Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Postul public saudit Al-Ekhbariya a transmis că racheta a fost de mici dimensiuni şi nu a provocat deloc daune materiale.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facţiuni ale insurgenţilor huthi, care îi oferă susţinere fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic au intensificat activităţile în Yemen.

O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici