O reuniune internaţională va avea loc sâmbătă, la Paris, pe tema situaţiei din Fâşia Gaza

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, se va reuni sâmbătă, la Paris, cu omologii săi american, britanic, german, italian, qatarian, turc, dar şi cu Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, pentru a "lămuri situaţia din Gaza", a anunţat vineri o sursă diplomatică.

144 afișări
Imaginea articolului O reuniune internaţională va avea loc sâmbătă, la Paris, pe tema situaţiei din Fâşia Gaza

O reuniune internaţională va avea loc sâmbătă, la Paris, pe tema situaţiei din Fâşia Gaza (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"Obiectivul nostru (...) este de a unifica eforturile internaţionale pentru a stabili cât mai repede posibil condiţiile de încetare a focului în Gaza", a precizat o sursă diplomatică franceză pentru AFP.

În pofida desfăşurării unor negocieri intense în ultimele zile, secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat, la Cairo, că încă nu s-a obţinut un acord de armistiţiu între mişcarea palestiniană Hamas şi Israel, care, totuşi, a anunţat o încetare unilaterală a focului de 12 ore, începând de sâmbătă dimineaţa.

John Kerry şi secretarul general ONU, Ban Ki-moon, au făcut apel la un armistiţiu de şapte zile.

Exprimându-se în faţa presei, la Cairo, alături de Ban Ki-moon, John Kerry a explicat că cele două părţi au divergenţe asupra "termenilor" privind încetarea focului, adăugând, totuşi, că s-a ajuns la "un cadru de bază" pentru un armistiţiu.

El a spus că urmează să se deplaseze la Paris pentru a se întâlni, în special, cu omologii săi turc, Ahmet Davutoglu, şi qatarian, Khaled al-Attiya, în vederea obţinerii unui acord de încetare a focului.

La Cairo, ministrul egiptean de Externe, Sameh Shoukri, a afirmat că "niciuna dintre cele două părţi nu a dat dovadă de suficientă voinţă pentru a negocia". El a făcut apel, de asemenea, la un armistiţiu umanitar pentru o perioadă de şapte zile.

Reuniunea de la Paris urmează să înceapă la ora locală 09.00 (10.00, ora României), la Quai d'Orsay.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici