O româncă denunţă eliberarea autorului atentatului de la Lockerbie, în care şi-a pierdut fiul - VIDEO

O imigrantă româncă din SUA, Gheorghina Vulcu, care vizitează frecvent mormântul fiului ei, Pete, ucis în atentatul de la Lockerbie (Scoţia) în urmă cu aproximativ 21 de ani, condamnă eliberarea autorului atacului, relatează postul local de televiziune WKYC-TV în pagina electronică.

109 afișări
Imaginea articolului O româncă denunţă eliberarea autorului atentatului de la Lockerbie, în care şi-a pierdut fiul - VIDEO

Gheorghina Vulcu (Captură video: www.wkyc.com)

Petrişor Vulcu

Vulcu a declarat că eliberarea din închisoare a singurei persoane condamnate pentru comiterea atentatului este un lucru greşit. "Acesta ar fi trebuit să rămână (în închisoare). Familia lui îl putea vizita acolo", a declarat aceasta.

Imigranta de origine română, care a călătorit în Scoţia pentru a vedea locul atentatului, dar şi în Olanda, la procesul împotriva lui Abdel Basset Ali al-Magrehi, se întreabă unde este compasiunea faţă de familia ei. "Nimeni nu este fericit să-l lase să plece acasă. A ucis atât de mulţi oameni", a exprimat românca opinia familiei sale.

Abdel Basset Ali al-Magrehi

Când merge la momântul fiului ei, Gheorghina îi spune fiului ei, Pete, că îi este dor de el. "Spun multe lucruri. Iar apoi stau şi croşetez pături", a declarat mama românului ucis în atentatul de la Lockerbie.

Gheorghina Vulcu

Pete Vulcu, în vârstă de 21 de ani, revenea acasă de sărbătorile de iarnă, în decembrie 1988, când cursa 103 a companiei americane Pan Am, care se îndrepta spre New York, a explodat deasupra Scoţiei. Toate cele 259 de persoane care se aflau la bordul avionului Boeing 747 au murit, dar şi 11 locuitori din localitatea Lockerbie.

Bomba a fost ascunsă într-un radiocasetofon, în interiorul unei valize. Abdel Basset Ali al-Magrehi, un fost agent al serviciilor de informaţii libiene, a fost eliberat joi din motive medicale, acesta fiind bolnav de cancer la prostată în fază terminală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici