O româncă este prima turistă străină depistată cu coronavirus în insula Creta, Grecia. MAE, despre situaţia femeii şi a grupului

Primul caz confirmat de coronavirus la un turist străin care vizitează Insula Creta a fost identificat sâmbătă, fiind vorba de o femeie din România, relatează keeptalkinggreece.com. Ministerul român de externe a confirmat cazul şi a transmis că românca se află în autoizolare la hotel, urmând să fie transferată la alt hotel pentru a rămâne în carantină.

1918 afișări
Imaginea articolului O româncă este prima turistă străină depistată cu coronavirus în insula Creta, Grecia. MAE, despre situaţia femeii şi a grupului

O româncă este prima turistă străină depistată cu coronavirus în insula Creta, Grecia. MAE, despre situaţia femeii şi a grupului/ FOTO: Profimedia

UPDATE 22:00 Femeia a ajuns în Grecia pe 2 iulie cu o cursă charter cu escală la Atena, destinaţia finală fiind Insula Creta, a menţionat MAE. Ministerul a făcut o serie de precizări despre situaţia turistei românce, dar şi a celorlalţi români din grup. 

„Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină.

Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul”, a anunţat MAE. 
 
Ministerul Afacerilor Externe precizează că va continua să urmărească îndeaproape evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de trecere al frontierei menţionat şi continuă dialogul susţinut cu autorităţile elene pentru identificarea de soluţii necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirea unor astfel de situaţii în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.
 
**********

Cazul vine la doar câteva zile după redeschiderea aeroporturilor regionale, la 1 iulie.

Autorităţile din Sănătate şi Protecţia civilă au localizat femeia pentru a o anunţa asupra rezultatelor testelor, relatează presa locală.

Femeia se afla într-unul dintre hotelurile din Hersonissos.

Potrivit autorităţii elene pentru protecţia civilă, 825 de pasageri sunt testaţi zilnic pe aeroportul Nikos Kazantzakis din Heraklio.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici