O singură persoană a murit pe şoselele din Oslo în 2019. Cum au reuşit autorităţile norvegiene să reducă accidentele rutiere

O singură persoană şi-a pierdut viaţa anul trecut în trafic în capitala norvegiană Oslo, numărul victimelor provocate de accidentele rutiere înregistrănd o scădere accentuată în ultimii ani, lucru care se datorează în mare parte măsurilor luate de autorităţi, potrivit publicaţiei Aftenposten.

3581 afișări
Imaginea articolului O singură persoană a murit pe şoselele din Oslo în 2019. Cum au reuşit autorităţile norvegiene să reducă accidentele rutiere

Sursa FOTO: Profimedia Images

În iunie, un bărbat a murit după ce maşina în care se afla a intrat într-un gard pe strada Skillebekk din Oslo. Acesta a fost singurul accident mortal înregistrat în traficul din Oslo în 2019.

Printre măsurile luate de autorităţi se numără limite mai mici de viteză pe străzile din centrul oraşului, precum şi încurajarea mersului pe bicicletă. Toate aceste măsuri au dus la o scădere accentuată a numărului de victime în trafic în Oslo în ultimii ani.

Numărul maşinilor care circulă prin centrul oraşului Oslo s-a redus considerabil, oamenii preferând sa se deplaseze prin oraş cu bicicletele.

Cifrele pentru 2019 ies în evidenţă şi pentru capitală: în 2018, cinci persoane au murit în accidente de circulaţie în Oslo. În 2019, doar o singură persoană a murit pe străzile din Oslo.

Aftenposten a analizat cifrele istorice care arată că traficul din Oslo a luat 41 de vieţi în 1975. De atunci, tendinţa a fost clară: Tot mai puţini oameni mor în trafic la nivel naţional şi în capitală. Însă, după ce în 2015 s-au înregistrat trei victime, tendinţa s-a inversat, devenind pozitivă în ultimii ani.

"În timp ce numărul de decese în trafic s-a stabilizat la nivel naţional, vedem că cifra a scăzut brusc la Oslo", spune Christoffer Solstad Steen, consilier în comunicaţii din cadrul Consiliului norvegian pentru Siguranţă în Trafic.

La nivel naţional, numărul de victime în trafic a avut o tendinţă pozitivă începând cu anul de vârf din 1970, când 560 şi-au pierdut viaţa pe drumurile din Norvegia, 101 dintre cei ucişi finnd copii.

Un fapt plăcut este că niciun copil cu vârste între 0-15 ani nu a murit în trafic în Norvegia în 2019, potrivit unor cifre recente ale administraţiei rutiere publice norvegiene.

În 1985, 482 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere în Norvegia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici