O spaniolă care s-ar fi infectat cu Ebola în timp ce îngrijea pacienţi în Mali va fi repatriată

O colaboratoare spaniolă a organizaţiei Médecins sans frontières (MSF) va fi repatriată în Spania din cauza unei posibile expuneri la virusul Ebola în timp ce îngrijea pacienţi în Mali, au anunţat joi autorităţile sanitare spaniole.

91 afișări
Imaginea articolului O spaniolă care s-ar fi infectat cu Ebola în timp ce îngrijea pacienţi în Mali va fi repatriată

O spaniolă care s-ar fi infectat cu Ebola în timp ce îngrijea pacienţi în Mali va fi repatriată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Probabilitatea de infectare este relativ crescută", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Fernando Simon, din cadrul comitetului guvernamental care urmăreşte evoluţia virusului. Tânăra femeie este posibil să se fi contaminat după ce s-a înţepat cu un ac în timp ce îngrijea un bolnav, a adăugat el, referindu-se la informaţiile oferite de MSF.

"Pentru moment, ea nu prezintă niciun simptom", a continuat el. Incubaţia virusului febrei hemoragice Ebola poate dura până la 21 de zile, perioadă în care persoana va rămâne sub observaţie.

Colaboratoarea MSF, "o femeie tânără", a cărei identitate sau vârstă nu au fost dezvăluite, urmează să ajungă la Madrid vineri dimineaţă, la bordul unui avion închiriat de MSF care vine de la Bamako.

La sosire, ea va fi internată la spitalul Carlos al III-lea, unde a fost internată şi infirmiera Teresa Romero, prima pacientă care a contractat virusul Ebola în afara Africii.

Această femeie în vârstă de 44 de ani a ieşit din spital vindecată, la 5 noiembrie, după ce a luptat timp de o lună cu virusul.

Ea s-a contaminat în timp ce îngrijea un misionar spaniol care a murit din cauza febrei hemoragice la 25 septembrie, la trei zile după repatrierea lui din Sierra Leone.

Un alt misionar spaniol a decedat la 12 august, după ce a fost repatriat din Liberia.

Numărul morţilor din cauza epidemiei de febră hemoragică Ebola de la începutul anului se ridică la 5.420 în şase ţări din Africa, plus Statele Unite şi Spania, dintr-un total de 15.145 de persoane infectate, potrivit ultimului bilanţ al OMS publicat miercuri.

Un medic contaminat cu Ebola în Mali a decedat joi, a anunţat Ministerul Sănătăţii, ridicând la cinci numărul morţilor de la începutul epidemiei în această ţară, la 27 octombrie. Alte aproximativ 300 de persoane sunt plasate sub supraveghere în această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici