O statuie a lui Vladimir Lenin va fi inaugurată în Germania de un partid de extrema stângă

  • Sâmbătă, o statuie a liderului sovietic Vladimir Lenin va fi inaugurată în oraşul Gelsenkirchen din vestul Germaniei. Punerea statuii vine chiar în timpul protestelor globale împotriva monumentelor ce înfăţişează personaje istorice controversate.
  • La peste 30 de ani de la sfârşitul comunismului în Germania, oraşul Gelsenkirchen din vestul Germaniei sâmbătă va dezvălui un nou monument ce îl înfăţişează pe controversatul lider sovietic Vladimir Lenin.
  • Partidul mic MLPD de extremă stânga a condus iniţiativa instalării statuii, relatează Deutsche Welle.
2288 afișări
Imaginea articolului O statuie a lui Vladimir Lenin va fi inaugurată în Germania de un partid de extrema stângă

Reprezentanţii partidului au declarat că este prima statuie a figurii revoluţionare ruse care a fost ridicată în fosta Germanie de Vest.

"Timpul pentru monumente ce înfăţişează rasişti, antisemiţi, fascişti, anti-comunişti si alte relicve ale trecutului a trecut clar ", a declarat presedintele MLPD, Gabi Fechtner, într-un comunicat.

"Lenin era un gânditor înaintea timpului său, de o importanţă istorică mondială, un luptător timpuriu pentru libertate şi democraţie", susţine ea.

Nu toţi locuitorii din Gelsenkirchen, un oraş de 260.000 de locuitori şi centrul fostei regiuni industriale şi miniere din Ruhr, au fost mulţumiţi de noul monument.

"Lenin simbolizează violenţa, represiunea, teroarea şi suferinţe umane îngrozitoare", au declarat într-o rezoluţie comună partidele reprezentate în consiliul general din Gelsenkirchen-Vest.

Consiliul a anunţat că va utiliza toate măsurile legale pentru a bloca instalarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici