O studentă palestiniană a fost eliberată la 15 luni după arestare de către israelieni

  • Mays Abu Ghosh, o studentă palestiniană în vârstă de 22 de ani, a fost eliberată de forţele israeliene luni
  • Eliberarea a fost efectuată la 15 luni după ce a fost arestată.
  • De asemenea, a fost acuzată că a „comunicat cu inamicul” pentru că a participat la o conferinţă privind drepturile palestiniene - şi că a contribuit la o agenţie de presă afiliată Hezbollah
1535 afișări
Imaginea articolului O studentă palestiniană a fost eliberată la 15 luni după arestare de către israelieni

Mays Abu Ghosh, o studentă palestinian în vârstă de 22 de ani, a fost eliberată de forţele israeliene luni, la 15 luni după ce a fost arestată.

Abu Ghosh, studentă la jurnalism la Universitatea Birzeit, a fost arestată în august 2019 şi acuzată că este membră a Frontului Studenţesc Progresiv Democrat, un bloc studenţesc interzis de ordinele militare israeliene şi  de faptul că participă la activităţi studenţeşti împotriva ocupaţiei israeliene.

De asemenea, a fost acuzată că a „comunicat cu inamicul” pentru că a participat la o conferinţă privind drepturile palestiniene - şi că a contribuit la o agenţie de presă afiliată Hezbollah.

Abu Ghosh a fost amendată cu 2.000 de sicli (600 de dolari) şi eliberată din închisoarea Damon de la punctul de control Jalameh, la nord de oraşul Jenin, ocupat ilegal în Cisiordania, unde au primit-o familia şi prietenii ei.

Grupurile de susţinere palestiniene au precizat  că a fost forţată să stea în posturi obositoare şi în ipostaze stresante pentru ore prelungite şi a fost ameninţată că va merge acasă fie paralizată, fie terminată mental. De asemenea, a fost forţată să asculte strigătele şi ţipetele altor prizonieri aflaţi în interogatoriu şi a primit palme  în timp ce soldaţii israelieni îi strigau obscenităţi.

”Vreau să spun tuturor ce se întâmplă pentru palestinienii care sunt arestaţi de israelieni.”,a spus studenta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici