Olanda impune măsuri suplimentare pentru români: Testele pentru COVID-19 devin obligatorii pe aroportul din Amsterdam

  • Olanda impune teste COVID pentru cei care vin în ţară din zone de risc şi ajung pe aeroportul Schiphol (Amsterdam).
  • Autorităţile olandeze anunţă şi că adună datele de contact ale persoanelor care vin din zonele de risc.
2312 afișări
Imaginea articolului Olanda impune măsuri suplimentare pentru români: Testele pentru COVID-19 devin obligatorii pe aroportul din Amsterdam

Sursa FOTO: Hepta

Ministerul Afacerilor Externe transmite că România continuă să fie inclusă în zona portocalie (zonă de risc ridicat), pentru care se recomandă evitarea călătoriilor cu excepţia celor strict necesare. Autorităţile olandeze continuă să recomande ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile persoanelor care se deplasează/revin din state incluse în zona portocalie, aşadar inclusiv cetăţenilor care se deplasează din România.

Ca măsură suplimentară, autorităţile olandeze au anunţat colectarea datelor de contact ale persoanelor care vin din zonele de risc.

De asemenea, autorităţile olandeze vor efectua controale pentru a verifica respectarea măsurii de autoizolare. Având în vedere apropierea reînceperii cursurilor pre-universitare şi universitare, tinerilor şi studenţilor care vin/revin în Olanda din zone de risc li se recomandă în mod special respectarea tuturor măsurilor de protecţie, inclusiv autoizolarea.

Suplimentar faţă de măsurile anterioare, pe aeroportul Schiphol (Amsterdam) va fi operaţionalizat un centru de testare pentru infecţia cu SARS-CoV-2. Toţi cetăţenii care revin din zonele de risc vor putea fi testaţi, în mod gratuit, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice infecţiei cu SARS-CoV-2. Indiferent de rezultatul testării sau de efectuarea acesteia, rămâne valabilă recomandarea fermă privind autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Măsuri similare vor fi implementate şi pe aeroporturile din Eindhoven şi Rotterdam.

Informaţii suplimentare cu privire la noile condiţii de intrare în Regatul Ţărilor de Jos şi măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19 sunt disponibile la următoarele adrese (limba engleză şi neerlandeză):

1. https://www.government.nl/latest/news/2020/08/06/regaining-control-over-coronavirus-with-local-measures;

2. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19;

3. https://www.netherlandsandyou.nl/travel-and-residence/visas-for-the-netherlands/qas-travel-restrictions-for-the-netherlands.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici