O ucraineancă a fost ucisă în atacurile de la Ierusalim

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat sâmbătă condoleanţele în urma atacurilor din Ierusalim, în care, potrivit acestuia, un cetăţean ucrainean a murit, informează Reuters.

256 afișări
Imaginea articolului O ucraineancă a fost ucisă în atacurile de la Ierusalim

„Împărtăşim durerea Israelului după atacurile teroriste din Ierusalim. Printre victime se află şi o femeie ucraineană. Sincere condoleanţe familiilor victimelor”, a scris Zelenski pe Twitter.

„Crimele au fost comise cu cinism de Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului. Teroarea nu trebuie să aibă loc în lumea de astăzi. Nici în Israel şi nici în Ucraina”, a adăugat el.

Armata israeliană a declarat că îşi întăreşte forţele în Cisiordania ocupată, la o zi după ce în urma unui atac armat palestinian şapte persoane şi-au pierdut viaţa la periferia Ierusalimului, iar un alt atac armat în oraş a rănit sâmbătă două persoane.

Vineri seara, un militant islamist a deschis focul în faţa unei sinagogi din colonia evreiască Neve Yaakov. Şapte persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în atentat. Autorul atacului a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene. Atentatul de vineri seară, care a fost salutat de grupurile militante palestiniene Jihadul Islamic şi Hamas, a avut loc pe fondul tensiunilor extreme generate de un raid militar israelian efectuat joi în oraşul palestinian Jenin, în Cisiordania, soldat cu nouă morţi. Statele Unite, Marea Britanie şi numeroase alte ţări au condamnat atentatul şi au cerut acţiuni pentru reducerea tensiunilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici