O zonă din apropriere de Wuhan este afectată de cele mai grave inundaţii din ultimele decenii/ 15 milioane de oameni afectaţi

  • Ploaia neobişnuit de intensă a distrus clădiri şi case în sudul Chinei, afectând aproximativ 15 milioane de locuitori. Sâmbătă sunt prognozate noi precipitaţii.
  • Una dintre provinciile cele mai afectate a fost Hubei, a cărei capitală, Wuhan, a avut şi primele cazuri de coronaviru anul trecut.
  • După 31 de zile consecutive de alerte oficiale cu privire la ploi torenţiale, vremea nu arată semne de revenire.
622 afișări
Imaginea articolului O zonă din apropriere de Wuhan este afectată de cele mai grave inundaţii din ultimele decenii/ 15 milioane de oameni afectaţi

O zonă din apropriere de Wuhan este afectată de cele mai grave inundaţii din ultimele decenii/ 15 milioane de oameni afectaţi

Ploaia neobişnuit de intensă a distrus clădiri şi case în sudul Chinei, afectând aproximativ 15 milioane de locuitori. Sâmbătă sunt prognozate mai multe precipitaţii.

În oraşul chinez Yichang, apa a transformat străzile în canale. În apropiere de metropola Chongqing, torentele furioase de apă au măturat drumurile de ţară. Oraşul turistic Yangshuo a cunoscut o rupere de nori pe care un oficial a numit-o un eveniment întâlnit la două secole.

Săptămânile cu ploii anormal de intense au făcut distrugeri în sudul Chinei, lăsând cel puţin 106 de morţi sau dispăruţi şi afectând 15 milioane de rezidenţi. Inundaţiile sunt cele mai grave pe care regiunea le-au văzut în decenii.

Una dintre provinciile cele mai afectate a fost Hubei, a cărei capitală, Wuhan, a avut şi primele cazuri de coronaviru anul trecut. La sfârşitul lunii trecute, salvatorii au spart ferestrele mai multor maşini pentru a salva pasagerii prinşi de ape în Yichang, un oraş din Hubei în aproprierea barajul Three Gorges, unul dintre cele mai mari din lume.

Hubei a avut mai multe cazuri de coronavirus decât orice altă parte a Chinei. Şi oamenii de acolo au spus că ultimul lucru de care aveau nevoie era un alt eveniment devastator pentru viaţa, sănătatea şi traiul lor.

Ploile abundente din această perioadă a anului adesea umflă râurile Chinei şi determină revarsarea lor. În acest an pregătirea împotriva inundaţiilor a fost perturbată de criza coronaviruslui coronavirus, a avertizat People’s Daily, ziarul oficial al Partidului Comunist încă din luna aprilie.

Epidemia, combinată cu ploaia extremă, a făcut ca inundaţiile din acest an să fie o sarcină „foarte dificilă”.

După 31 de zile consecutive de alerte oficiale cu privire la ploi torenţiale, vremea nu arată semne de revenire. Vineri, Centrul Meteorologic Naţional a avertizat că sâmbătă o altă rundă de ploi în sud-vestul Chinei. Experţii avertizează că există posibilitatea unor alunecări de teren şi rupturi la ale barajelor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici