Oamenii de ştiinţă demontează teoriile conspiraţiei: coronavirusul nu a fost ”fabricat” într-un laborator. Cum sunt explicate totuşi mutaţiile suferite de virus

Oamenii de ştiinţă demontează teoriile conspiraţiei care au apărut pe măsură ce epidemia de coronavirus din China lua amploare. Potrivit acestora, nu există nicio dovadă că virusul ar fi fost ”fabricat” într-un laborator şi ”scăpat” în spaţiul public.

5310 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă demontează teoriile conspiraţiei: coronavirusul nu a fost ”fabricat” într-un laborator. Cum sunt explicate totuşi mutaţiile suferite de virus

Medicul american Trevor Bedford susţine că mutaţiile sesizate la virusul din China reprezintă o evoluţie naturală, nu un indiciu al faptului că acesta ar fi creat în laborator.

”Nu există nicio dovadă de inginerie genetică. Nu am găsit niciuna. Dovezi că virusul a suferit unele mutaţii există, dar sunt legate de o evoluţie naturală a virusurilor”, a declarat Bedford la o conferinţă medicală din Seattle, potrivit Financial Times.

Teoriile conspiraţiei apărute în spaţiul public susţineau că virusul care face ravagii în China ar fi fost ”construit” într-un laborator secret din Wuhan, oraşul cel mai afectat de coronavirus.

Peste 64.000 de persoane au fost infectate cu coronavirus până acum, iar 1.383 de oameni au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici