Oamenii de ştiinţă folosesc inteligenţa artificială pentru a găsi un medicament la bacteria responsabilă pentru multe infecţii rezistente la antibiotice

Oamenii de ştiinţă au găsit un medicament care ar putea combate infecţiile rezistente la antibiotice – şi au făcut-o folosind inteligenţa artificială.

2256 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă folosesc inteligenţa artificială pentru a găsi un medicament la bacteria responsabilă pentru multe infecţii rezistente la antibiotice

Folosind un algoritm de învăţare automată, cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi de la Universitatea McMaster din Canada au identificat un nou antibiotic care poate ucide o specie de bacterii responsabilă pentru multe infecţii rezistente la antibiotice.

Compusul se numeşte abaucin şi poate distruge Acinetobacter baumannii, o specie de bacterii care se găseşte adesea în spitale. Ea poate provoca pneumonie, meningită şi alte infecţii grave. Este şi una dintre principalele cauze ale infecţiilor la soldaţii răniţi în Irak şi Afganistan.

Cercetătorii au folosit inteligenţa artificială pentru a restrânge mii de compuşi chimici potenţiali la câteva zeci care au fost testaţi în laborator. Ei au antrenat algoritmul să evalueze dacă un compus chimic poate inhiba creşterea bacteriei. Apoi, au folosit algoritmul pentru a analiza un set de compuşi pe care nu îi văzuse înainte şi au selectat 240 de candidaţi pentru a fi testaţi experimental.

Abaucinul s-a dovedit a fi extrem de eficient în a ucide bacteria. Experimentele de laborator au arătat că poate trata răni infectate la şoareci şi poate elimina mostre de A. baumannii provenite de la pacienţi. Abaucinul va trebui să treacă prin mai multe teste înainte de a fi folosit ca medicament, transmite Fox News

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici