Obama a aprins bradul de Crăciun de la Casa Albă - GALERIE FOTO

Preşedintele american, Barack Obama, a aprins joi bradul de Crăciun de la Casa Albă, după ce săptămâna trecută, a graţiat, într-un alt ritual, primul său curcan, cu ocazia Zilei Recunoştinţei.

110 afișări
Imaginea articolului Obama a aprins bradul de Crăciun de la Casa Albă - GALERIE FOTO

Obama a aprins bradul de Crăciun de la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unei tradiţii stabilite în 1923 de preşedintele Calvin Coolidge, Obama, soţia sa Michelle şi fiicele lor Malia şi Sasha au apăsat împreună butonul care pornea instalaţia de iluminat a molidului de Colorado. Acesta tronează pe Elipsă, peluza situată la sud de Casa Albă.

"În această seară, gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre bărbaţii şi femeile care îşi vor petrece sărbătorile departe de căminele lor, mamele şi taţii militarilor noştri care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru ca noi să fim în siguranţă", a declarat preşedintele american, care a anunţat recent trimiterea a 30.000 de militari americani suplimentari în Afganistan.

"Să ne amintim şi de vecinii noştri care luptă chiar aici, cei care au pierdut un loc de muncă, un cămin, un prieten sau o fiinţă dragă", a adăugat el, în cursul acestei scurte ceremonii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici