Obama a avut, până în august, de trei ori mai multe interviuri tv decât Bush şi Clinton

Barack Obama, actualul preşedinte al Statelor Unite, a avut, în primele opt luni ale mandatului său, de trei ori mai multe interviuri televizate decât ultimii doi predecesori ai săi luaţi împreună, în aceeaşi perioadă de timp, George W. Bush şi Bill Clinton, informează New York Post.

20 afișări
Imaginea articolului Obama a avut, până în august, de trei ori mai multe interviuri tv decât Bush şi Clinton

Obama a avut, până în august, de trei ori mai multe interviuri tv decât Bush şi Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După intervenţia televizată de duminică, în cadrul emisiunilor de dimineaţă, şi apariţia programată în show-ul "Late Night with David Letterman", Barack Obama continuă să fie, în presă, mai mediatizat decât orice altă personalitate politică a istoriei moderne din Statele Unite.

"Barack Obama transformă preşedinţia într-un mesaj comercial", a avertizat Matt Latimer, fost specialist în discursuri al Casei Albe. "Acest lucru nu dăunează numai Casei Albe. În cele din urmă va afecta şi imaginea preşedintelui Obama de lider proaspăt şi din afara Washingtonului", a spus el.

Atenţia manifestată de presă i-a adus lui Barack Obama o acoperire mediatică fără precedent, mai ales în ceea ce priveşte principalele surse media americane.

Astfel, numai cotidianul New York Times a publicat, potrivit Center for Media and Public Affairs de la Universitatea George Mason, 405 materiale despre administraţia Obama până la jumătatea lunii august.

Televiziunea s-a dovedit a fi, însă, cel mai puternic susţinător a lui Obama. Astfel, în apariţiile de duminică, Obama şi-a exprimat scepticismul vizavi de trimiterea de trupe suplimentare în Afganistan, a negat că ar fi încheiat un acord cu Rusia referitor la scutul anti-rachetă din Europa şi a continuat să promoveze programul de asigurări de sănătate al administraţiei sale.

Până la jumătatea lui august, Obama a acordat în total 66 de interviuri televizate, depăşindu-i pe ultimii doi predecesori ai săi, potrivit lui Martha Joynt Kumar, de la Universitatea Towson din Maryland. Astfel, George W. Bush a acordat, în primele opt luni ale mandatului său la Casa Albă, 16 interviuri televizate, în timp ce Bill Clinton a acordat numai şase.

Barack Obama şi-a depăşit predecesorii şi în ceea ce priveşte interviurile acordate în presa scrisă - 36, în primele şapte luni ale mandatului, aproape dublu comparativ cu Bush şi Clinton luaţi la un loc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici