Obama a desemnat un ambasador în Cuba, însă Congresul probabil va respinge această acţiune

Preşedintele Barack Obama l-a desemnat pe Jeffrey DeLaurentis drept primul ambasador american în Cuba după o pauză de 55 de ani, în contextul îmbunătăţirii relaţiilor dintre cele două state, însă este de aşteptat ca această acţiune să fie respinsă de Congres, notează Reuters online.

899 afișări
Imaginea articolului Obama a desemnat un ambasador în Cuba, însă Congresul probabil va respinge această acţiune

Obama a desemnat un ambasador în Cuba, însă Congresul probabil va respinge această acţiune (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Barack Obama a declarat că este "un pas înainte către o relaţie normală şi productivă", adăugând că DeLaurentis este persoana cea mai calificată pentru acest post.

Nominalizarea trebuie să fie aprobată de Senatul american, care este controlat de republicani, iar acest lucru pare improbabil, mai ales în condiţiile opoziţiei manifestate de senatorii americani de origine cubaneză, care se opun reluării relaţiilor diplomatice normale cu Havana.

Obama şi omologul său cubanez, Raul Castro, au căzut de acord să reia relaţiile diplomatice între cele două state, întrerupte la scurt timp după revoluţia comunistă din Cuba. În luna martie a acestui an, Obama a vizitat Havana, fiind prima vizită a unui preşedinte american în Cuba în ultimii 88 de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici