Obama declară stare de urgenţă sanitară în SUA din cauza gripei porcine

Preşedintele american, Barack Obama, a proclamat stare de urgenţă sanitară în Statele Unite în legătură cu gripa A H1N1, după decesul a peste 1.000 de persoane la nivel naţional, a anunţat sâmbătă Casa Albă.

23 afișări
Imaginea articolului Obama declară stare de urgenţă sanitară în SUA din cauza gripei porcine

Obama declară stare de urgenţă sanitară în SUA din cauza gripei porcine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Declaraţia, semnată vineri seara, califică situaţia drept o "urgenţă naţională". Aceasta consolidează capacităţile centrelor medicale de a gestiona afluxul de pacienţi bolnavi de gripă A H1N1, permiţându-le punerea în aplicare a unor operaţiuni de urgenţă fără a se conforma unora dintre cerinţele federale.

Pandemia de gripă A H1N1 a provocat moartea a peste 1.000 de persoane, în timp ce alte 20.000 au fost spitalizate în Statele Unite de la apariţia sa, în primăvară, au anunţat vineri autorităţile federale americane.

Pentru moment, boala continuă să se propage, 46 de state din 50 raportând numeroase cazuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici