Obama: Donald Trump nu este calificat pentru a fi preşedinte al Statelor Unite. Republicanii ar trebui să îi retragă susţinerea

Candidatul republican Donald Trump "nu este calificat" pentru a deveni preşedinte al Statelor Unite, afirmă actualul lider de la Casa Albă, Barack Obama, îndemnând Partidul Republican să îi retragă susţinerea, relatează ABC News.

4738 afișări
Imaginea articolului Obama: Donald Trump nu este calificat pentru a fi preşedinte al Statelor Unite. Republicanii ar trebui să îi retragă susţinerea

Obama: Donald Trump nu este calificat pentru a fi preşedinte al Statelor Unite. Republicanii ar trebui să îi retragă susţinerea

"Donald Trump a demonstrat în mod deplorabil că nu este pregătit să fie preşedinte al Statelor Unite", a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă comună cu premierul din Singapore.

"Faptul că a criticat familia unui militar american decedat în luptă, a unui om care a făcut un sacrificiu extraordinar pentru ţara noastră, faptul că nu are cunoştinţe de bază despre situaţii esenţiale din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia înseamnă că nu este calificat să fie preşedinte", a adăugat Obama.

Donald Trump şi-a atras critici vehemente din cauza polemicilor cu familia musulmană a militarului Humayun Khan, decedat în confruntările din Irak în anul 2004. Părinţii lui Khan au criticat abordarea lui Donald Trump faţă de musulmani, catalogându-l "total nepotrivit" pentru a fi preşedinte al SUA. Trump a reacţionat insinuând că mama militarului, Ghazala, nu ar fi discutat prea mult în timpul unei emisiuni televizate pentru că regulile musulmane i-ar interzice să vorbească în public. Femeia a argumentat că nu a putut vorbi de durere despre memoria fiului său. Numeroşi lideri republicani l-au critiocat pe Donald Trump, dar au anunţat că susţin în continuare candidatura lui la funcţia de preşedinte.

Însă Barack Obama, care o susţine activ pe candidata democrată la preşedinţie Hillary Clinton, le-a cerut liderilor republicani să îi retragă sprijinul lui Donald Trump.

"Întrebarea pe care ar trebui să şi-o adreseze este următoarea: dacă spuneţi în mod repetat că afirmaţiile (lui Donald Trump - n.red) sunt inacceptabile, de ce îl mai susţineţi?", a continuat Obama.

"Trebuie să existe un punct în care (Donald Trump - n.red.) să fi spus destule", a subliniat preşedintele Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici