Obama i-a acordat preşedintelui israelian, Shimon Peres, Medalia Libertăţii

Preşedintele american, Barack Obama, i-a acordat miercuri prestigioasa Medalie americană a Libertăţii omologului său israelian, Shimon Peres, lăudându-i "spiritul neîmblânzit" şi considerându-l drept "esenţa Israelului".

104 afișări
Imaginea articolului Obama i-a acordat preşedintelui israelian, Shimon Peres, Medalia Libertăţii

Shimon Peres (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nimeni nu a făcut atât de multe pentru a construi alianţa noastră şi a apropia ţările noastre, decât liderul pe care îl onorăm în această seară, prietenul nostru Shimon Peres", a declarat Obama în timpul unui dineu organizat în onoarea preşedintelui israelian, conform extraselor transmise în prealabil de Casa Albă. "El încarnează chiar esenţa Israelului, un spirit neîmblânzit", a adăugat Obama.

Preşedintele american l-a elogiat pe omologul său israelian pentru colaborarea lui cu toţi ceilalţi preşedinţi americani care i-au urmat lui John F. Kennedy, din 1960, reamintind că legăturile dintre Statele Unite şi Israel sunt indestructibile.

Acordarea Medaliei Libertăţii preşedintelui israelian a intervenit în cadrul încercărilor Washingtonului de a convinge Israelul să nu lanseze un atac împotriva Iranului, al cărui program nuclear agită comunitatea internaţională.

Primirea lui Peres, în vârstă de 88 de ani, şi laureat al premiului Nobel pentru pace, s-a desfăşurat într-un climat mult mai călduros decât cel al ultimelor vizite în Statele Unite ale premierului israelian, Benjamin Netanyahu, cu care Obama a avut discuţii tensionate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici