Obama îl numeşte pe James Clapper la conducerea Comunităţii americane de informaţii

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat sâmbătă că l-a numit pe fostul general James Clapper director al Comunităţii americane de informaţii (DNI), după demisia lui Dennis Blair la 20 mai.

35 afișări
Imaginea articolului Obama îl numeşte pe James Clapper la conducerea Comunităţii americane de informaţii

Obama îl numeşte pe James Clapper la conducerea Comunităţii americane de informaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După patru decenii în serviciul Americii, Jim este unul dintre profesioniştii serviciilor de informaţii cei mai experimentaţi şi cei mai respectaţi din ţară", a declarat preşedintele prezentându-l pe Clapper, fost general în forţele aeriene, care din 2007 ocupă funcţia de subsecretar al Apărării pentru serviciile de informaţii.

Numit de George W. Bush şi confirmat de un Senat democrat, el este, în acest post, principalul consilier pentru serviciile de informaţii al secretarului Apărării, Robert Gates, el însuşi un fost membru al administraţiei Bush.

"El are o calitate pe care o respect la toţi consilierii mei: dorinţa de a le spune oficialilor ceea ce trebuie să ştie, chiar dacă nu vor să audă", a adăugat Obama.

James Clapper este supranumit de presa americană "părintele serviciului de informaţii uman". Acest tip de strategie privilegiază informaţiile bazate pe o paletă de mijloace mergând de la diplomaţie la spionaj prin satelit sau prin interceptarea comunicaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici