Obama îşi va întâlni fratele vitreg în China

Preşedintele american, Barack Obama, se va întâlni cu fratele său vitreg Mark Ndesandjo, în cursul primei sale vizite oficiale în China, a declarat, vineri, o purtătoare de cuvânt a Camerei de Comerţ americane.

51 afișări
Imaginea articolului Obama îşi va întâlni fratele vitreg în China

Mark Ndesandjo, fratele vitreg al preşedintelui Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ndesandjo, care trăieşte la Shenzhen, în sudul Chinei, urmează să plece vineri la Beijing, potrivit aceleiaşi surse. "Mark o va prezenta pentru prima oară pe soţia sa preşedintelui Obama", a afirmat, la Hong Kong, o purtătoare de cuvânt a Camerei de Comerţ pentru Sudul Chinei.

Anterior, Ndesandjo a declarat, potrivit agenţiei oficiale China Nouă, că doreşte ca soţia sa, originară din provincia chineză Henan, să poată să-l întâlnească pe preşedinte, faţă de care simte o mare admiraţie.

"Sunt foarte fericită că vine în persoană să guste cultura chineză", a spus el.

Mark Ndesandjo, care a păstrat până în prezent tăcerea în legătură cu relaţiile sale de rudenie cu preşedintele american, tocmai a publicat o carte intitulată "De la De Nairobi la Shenzhen", la un an după alegerea fratelui său vitreg ca preşedinte al Statelor Unite.

În această carte, el îl evocă în special pe tatăl lor violent.

Tatăl kenyan al lui Barack Obama s-a separat de partenera sa când copilul avea doar doi ani. Preşedintele american a evocat deja dificultăţile unei copilării fără tată.

Romanul, care ar trebui să fie la origine o autobiografie, relatează povestea unui bărbat constrâns să se confrunte cu trecutul său, în Kenya şi Statele Unite, după sosirea sa în China, după data de 11 septembrie 2001.

Întrebat ce ar dori să îi spună fratelui său înainte de prima sa vizită în China la 15 noiembrie, Mark Ndesandjo a răspuns: "Aş vrea să-mi încurajez fratele, preşedintele Obama (...), să înţeleagă că familia este un element central în China".

În prezent el se consacră muzicii, la Shenzhen, şi este consultant pentru exportatori chinezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici