Obama l-a acuzat pe Mitt Romney că nu are un plan pentru clasa de mijloc americană

Preşedintele american, Barack Obama, l-a acuzat marţi pe adversarul său republican, Mitt Romney, că nu are un plan pentru consolidarea clasei de mijloc americane, spre deosebire de el, arătându-şi apropierea de "gulerele albastre", în Iowa, stat cheie pentru alegerile prezidenţiale.

241 afișări
Imaginea articolului Obama l-a acuzat pe Mitt Romney că nu are un plan pentru clasa de mijloc americană

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În faţa a aproximativ 1.600 de persoane adunate la Cedar Rapids, în centrul acestui stat rural cu o populaţie majoritară albă, liderul democrat a afirmat că până la prezidenţialele din 6 noiembrie "îi vor vedea pe ceilalţi cheltuind sume de bani mai mari ca oricând" pentru a convinge alegătorii.

Republicanii, susţinători ai reducerii impozitelor pentru persoanele bogate, "ştiu că teoria lor economică nu se va vinde bine, deci tot ce pot ei să spună este că şomajul este foarte ridicat, că oamenilor le este încă greu să facă faţă cheltuielilor uzuale şi că vina este a lui Obama", a declarat preşedintele.

"Poate acesta este un plan de a câştiga alegerile, dar nu este un plan de a crea locuri de muncă. Şi nu este cu siguranţă un plan pentru dezvoltarea economiei noastre, sau pentru consolidarea clasei mijlocii, ei nu au un astfel de plan. Eu am unul", a menţionat Obama, care susţine ideea de a elimina la sfârşitul anului cadourile fiscale acordate celor bogaţi, moştenite de la predecesorul său George W. Bush.

Obama a mai făcut referire şi la faptul că Romney, pentru a doua lună consecutivă, l-a învins categoric la strângerile de fonduri pentru campania electorală, în luna iunie.

"Noi am strâns deja mai puţini bani (decât adversarii noştri politici) şi am avut parte şi de pierdere şi de profit, dar în toate campaniile mele, voi mi-aţi dat speranţă", a declarat democratul, referindu-se la capacitatea americanilor de "a detecta adevărul".

Preşedintele, dornic să îşi afişeze apropierea sa faţă de "gulerele albastre" pe votul cărora se bazează pentru a obţine un nou mandat, a vizitat o familie din Cedar Rapids care, potrivit echipei sale de campanie, a beneficiat de reducerile de impozit aplicate după sosirea sa la putere, la începutul lui 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici