Obama le cere democraţilor "să se trezească" şi să nu compare echipa sa cu "Atotputernicul"

Preşedintele american, Barack Obama, le-a cerut, luni, democraţilor "să se trezească" şi să dea dovadă de realism în ceea ce priveşte anvergura prerogativelor sale, avertizând că activitatea echipei sale nu trebuie comparată cu cea a "Atotputernicului".

10 afișări
Imaginea articolului Obama le cere democraţilor "să se trezească" şi să nu compare echipa sa cu "Atotputernicul"

Obama le cere democraţilor "să se trezească" şi să nu compare echipa sa cu "Atotputernicul" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a participat, luni seară, la o reuniune electorală la Philadelphia, unde a susţinut un candidat democrat pentru postul de senator la alegerile legislative din 2 noiembrie.

Obama nu s-a adresat republicanilor, care consideră, în general, că aplică reforme prea ample, ci aripii de stânga a Partidului Democrat, care îi reproşează că nu face suficient de mult.

Potrivit lui Obama, aceştia din urmă se plâng că planul de reformare a sistemului de asigurări de sănătate nu este în întregime asigurat din fonduri publice sau că războiul din Afganistan nu s-a încheiat încă, deşi cel din Irak este pe cale de a se termina. "Acelora le spun: băieţi, trebuie să vă treziţi! Nu este vorba despre un exerciţiu de stil", a spus el, făcând aluzie la dificultatea de a conduce Statele Unite.

Afirmând că îl citează pe vicepreşedintele Joe Biden, el a glumit: "Nu ne comparaţi cu Atotputernicul, comparaţi-ne cu alţii!, adică republicanii".

Democraţii deţin majoritatea absolută a mandatelor în Camera Reprezentanţilor, însă riscă să se confrunte cu o minoritate republicană de blocaj în Senat, în condiţiile în care mai mulţi dintre candidaţii democraţi la alegerile din noiembrie se confruntă cu dificultăţi în campanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici