Obama: Putin încearcă să recreeze gloria Uniunii Sovietice cu riscul de a ruina economia ţării sale

Preşedintele rus, Vladimir Putin, încearcă să recreeze gloria Uniunii Sovietice cu riscul de a ruina economia ţării sale, a declarat, luni, la finalul Summitului G7, în Bavaria, preşedintele american, Barack Obama, relatează Le Figaro, în pagina electronică.

459 afișări
Imaginea articolului Obama: Putin încearcă să recreeze gloria Uniunii Sovietice cu riscul de a ruina economia ţării sale

Obama: Putin încearcă să recreeze gloria Uniunii Sovietice cu riscul de a ruina economia ţării sale (Imagine: HEPTA)

La finalul Summitului G7, desfăşurat în staţiunea bavareză Garmisch-Partenkirchen, liderii mondiali prezenţi şi-au exprimat preocuparea în legătură cu intensificarea luptelor în estul Ucrainei, afectat de confruntări armate între separatiştii proruşi şi trupele proguvernamentale.

Cuvintele cele mai dure la adresa Rusiei au fost rostite de Barack Obama, în opinia căruia politica Moscovei provoacă mari suferinţe poporului rus.

"El trebuie să ia o decizie", a spus preşedintele american, referindu-se la omologul său rus.

"Oare el (Putin) doreşte să continue să ducă spre ruină economia ţării sale şi să o izoleze şi mai mult în numele căutării fără sens a gloriei Imperiului Sovietic, sau poate să admită că mareţia Rusiei nu depinde de încălcarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii altei ţări?", s-a întrebat Obama.

Rusia, exclusă din G8, a minimizat impactul absenţei sale la acest summit, susţinând că preferă reuniuni în "alte formate", pe care le consideră mai eficiente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici