Obama: Securitatea lumii depinde de rezultatul summitului nuclear de la Seul

Preşedintele american Barack Obama a declarat marţi că securitatea lumii depinde de acţiunile decise în cadrul summitului privind domeniul nuclear, care se desfăşoară în prezent la Seul în prezenţa reprezentanţilor a 53 de state.

875 afișări
Imaginea articolului Obama: Securitatea lumii depinde de rezultatul summitului nuclear de la Seul

Barack Obama (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Securitatea lumii depinde de acţiunile pe care le vom hotărî" aici, a declarat preşedintele american în cadrul unui discurs în sesiunea plenară a acestui summit de două zile consacrat securizării materialelor nucleare cu scopul de a nu ajunge în mâinile unor organizaţii teroriste.

Obama a subliniat că "multe au fost realizate" după precedentul - şi unicul - summit care a avut loc la Washington în 2010. Acesta a menţionat sporirea securităţii la locaţiile care adăpostesc materiale nucleare şi eliminarea sau securizarea elementelor periculoase.

"Acestea trebuie să ne încurajeze şi să nu ne inspire satisfacţie de sine. Acestea trebuie să ne consolideze dorinţa de a continua să acţionăm asupra acestor probleme", a adăugat el. "Cred că înţelegem cu toţii că niciun stat nu poate acţiona singur".

"Este indiscutabil că ameninţarea persistă. Există încă destui oameni răi ce caută aceste materiale periculoase, unele dintre care rămân vulnerabile în prea multe locuri", a mai spus şeful statului american.

Conform proiectului comunicatului final obţinut de AFP luni seară, summitul va face apel la o "cooperare puternică" internaţională împotriva pericolelor "terorismului nuclear", "una dintre cele mai mari ameninţări" la securitatea mondială, în încheierea sa de marţi seară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici