Obama şi premierul canadian Stephen Harper condamnă "atacurile revoltătoare" de la Ottawa

Premierul canadian Stephen Harper a condamnat miercuri atacurile armate comise la Ottawa, calificându-le drept "josnice", potrivit unui purtător de presă, citat de AFP.

320 afișări
Imaginea articolului Obama şi premierul canadian Stephen Harper condamnă "atacurile revoltătoare" de la Ottawa

Stephen Harper (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Harper, care se afla la sediul Parlamentului în momentul atacurilor, s-a întâlnit cu lideri ai opoziţiei, care au fost, de asemenea, evacuaţi şi transportaţi într-o locaţie sigură.

"În cursul acestor întâlniri, "premierul (...) a condamnat aceste acte josnice", a declarat purtătorul său de cuvânt, Carl Vallée, într-un comunicat.

Cel puţin două persoane - un militar canadian şi un presupus terorist - au fost ucise în cursul unor atacuri armate comise miercuri la Ottawa. Persoane înarmate au deschis focul la Memorialul naţional de război, la sediul Parlamentului şi în centrul comercial Rideau. Un militar a fost grav rănit în atacul de la Memorial, murind ulterior la spital. Un presupus atacator a murit în schimbul de focuri cu poliţia, la Parlament. Autorităţile caută mai mulţi indivizi înarmaţi şi este analizată ipoteza unui atac terorist islamist.

Barack Obama condamnă "atacurile revoltătoare" care au vizat Canada

Preşedintele american Barack Obama a condamnat "atacurile scandaloase" ale căror ţintă a fost Canada, după moartea a unui militar canadian luni, în Quebec, şi incidentele armate produse miercuri la Ottawa, relatează AFP.

Obama a exprimat solidaritatea americanilor cu populaţia din Canada, în cursul unei convorbiri telefonice cu premierul canadian Stephen Harper, a anunţat Casa Albă.

Preşedintele american a reafirmat "prietenia şi alianţa" care există între cele două ţări şi a propus Canadei ajutor "pentru a răspunde acestor atacuri".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici