Obama susţine că "sacrificiul" militarilor americani va conta în deciziile sale

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat joi că pierderile umane vor conta în deciziile sale militare, după ce a asistat pentru prima dată la repatrierea cadavrelor militarilor ucişi în Afganistan.

21 afișări
Imaginea articolului Obama susţine că "sacrificiul" militarilor americani va conta în deciziile sale

Obama susţine că "sacrificiul" militarilor americani va conta în deciziile sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama a asistat în noaptea de miercuri spre joi, la baza aeriană din Dover (Delaware, est), la repatrierea cadavrelor a 18 americani ucişi în această săptămână în Afganistan, într-un moment în care trebuie să ia o decizie în legătură cu suplimentarea sau nu a trupelor americane din această ţară.

Debarcarea sicrielor din avion şi întâlnirea cu familiile victimelor "amintesc cu gravitate de sacrificiile extraordinare consimţite de tinerii în uniformă", a declarat Obama.

"Povara suportată de soldaţii noştri şi de familiile lor pe timp de război va cântări în modul meu de a vedea aceste conflicte", a adăugat Obama.

"Este un lucru la care mă gândesc în fiecare zi", a adăugat el în cadrul unei apariţii în faţa presei, cu ocazia întrevederii cu Lee Kuan Yew, fondatorul Singaporelui modern.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici