Obiect suspect depistat în spaţiul aerian canadian, doborât într-o operaţiune comună Canada-SUA

Un alt obiect suspect a fost doborât în spaţiul aerian nord-american, în cadrul unei operaţiuni efectuate în comun, deasupra Canadei, de avioane militare canadiene şi americane, informează postul de televiziune BBC News.

4942 afișări
Imaginea articolului Obiect suspect depistat în spaţiul aerian canadian, doborât într-o operaţiune comună Canada-SUA

Incidentul a avut loc sâmbătă seară în spaţiul aerian al Canadei. Un obiect zburător suspect care a pătruns ilegal în spaţiul aerian canadian a fost doborât în zona Yukon, în nord-vestul Canadei, în cadrul unei operaţiuni coordonate de premierul Justin Trudeau şi de preşedintele SUA, Joseph Biden.

Aparatul suspect a fost urmărit de avioane militare din Canada şi Statele Unite şi a fost doborât de un avion de vânătoare de tip F-22, al Forţelor Aeriene americane.

"Forţele canadiene vor recupera resturile obiectului şi le vor examina", a declarat Justin Trudeau, mulţumind Comandamentului nord-american de apărare aerospaţială (NORAD), care anunţase monitorizarea unui "obiect de zbor aflat la mare altitudine".

Vineri seară, armata americană a doborât un alt obiect suspect, în spaţiul aerian al Statelor Unite, în largul statului Alaska. În urmă cu o săptămână, un balon chinez de recunoaştere care pătrunsese în spaţiul aerian american a fost doborât de armata SUA în Oceanul Atlantic, incidentul generând tensiuni între Washington şi Beijing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici