Obiectele „nevinovate” pe care le-ar fi distrus ruşii pe ambarcaţiunile militare ucrainene capturate în Strâmtoarea Kerci | VIDEO

Ucraina acuză Rusia că a returnat cele trei nave capturate anul trecut în Strâmtoarea Kerci într-o stare deplorabilă şi că a distrus chiar şi elemente precum toaletele, potrivit publicaţiei The Drive.

4191 afișări
Imaginea articolului Obiectele „nevinovate” pe care le-ar fi distrus ruşii pe ambarcaţiunile militare ucrainene capturate în Strâmtoarea Kerci | VIDEO

Obiectele neaşteptate pe care le-ar fi distrus ruşii pe ambarcaţiunile militare ucrainene capturate în Strâmtoarea Kerci

Rusia a capturat anul trecut cele trei nave, două ambarcaţiuni rapide de mici dimensiuni şi un remorcher.

Comandantul Forţelor Navele ale Ucrainei, Ihor Voroncenko, a declarat că ruşii au distrus mai multe echipamente de pe nave, inclusiv obiecte „nevinovate”, precum toaletele, lămpile pentru iluminat şi prizele. Mai mult, navele ar fi fost lăsate să se degradeze, fiind necesară remorcarea lor până în Ucraina.

Incidentul din Marea Azov s-a petrecut în urmă cu un an. Rusia susţine că navele au intrat în apele sale teritoriale în mod ilegal, acuzaţii care au fost respinse de Ucraina.

Disputa a cauzat tensionarea relaţiilor între Rusia şi Occident, care a s-a situat de partea Kievului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi „Like” paginii noastre de pe Facebook.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici