Observatori OSCE monitorizează activitatea punctelor de trece a frontierei la Gukovo şi Doneţk

Observatori din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa încep monitorizarea unei părţi a frontierei ruso-ucrainene a anunţat miercuri şeful Misiunii OSCE în regiune Paul Picard, precizând că patru reprezentanţi se află în regiunea rusă Rostov.

217 afișări
Imaginea articolului Observatori OSCE monitorizează activitatea punctelor de trece a frontierei la Gukovo şi Doneţk

Observatori OSCE monitorizează activitatea punctelor de trece a frontierei la Gukovo şi Doneţk (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Am format un prim grup care este pregătit să-şi înceapă activitatea şi ne aşteaptă un volum important de muncă. Patru observatori sunt deja acolo. Eu lucrez aici ca observator-şef şi mai sunt trei membri ai personalului administrativ. Noi observatori vor fi incluşi în grup curând", a declarat Picard, relatează Itar-Tass online.

Potrivit lui Picard, Misiunea OSCE va monitoriza operaţiunile de trecere a frontierei în punctele de la Gukovo şi Doneţk.

Primul grup de observatori din cadrul Misiunii OSCE permanente a sosit marţi în regiunea Rostov din sudul Rusiei, unde va activa în sectoare ale frontierei cu Ucraina.

În total, 13 membri OSCE din opt ţări - Franţa, Marea Britanie, Ungaria, Republica Moldova, Kîrgîzstan, Tajikistan, Kazahstan şi Ucraina - se află în regiune.

Ei sunt dotaţi cu echipamente de protecţie pentru operaţiuni în zone periculoase şi cooperează cu agenţii regionale cu atribuţii în aplicarea legii, a precizat Picard.

"Observatorii OSCE au echipament de protecţie - veste şi căşti antiglonţ. Cooperăm cu serviciile de securitate din regiunea Rostov", a declarat el, mulţumind autorităţilor regionale pentru cooperare.

Mandatul misiunii OSCE în sudul Rusiei ar putea să fie extins la finalul unei perioade de trei luni, în cazul în care toţi cei 57 de membri ai Organizaţiei adoptă o decizie în acest sens, a mai precizat Picard.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici