Observatorii ONU merg în regiunea Hula din centrul Siriei la o zi după bombardamente

Observatorii ONU, mobilizaţi în Siria pentru a supraveghea un armistiţiu încălcat zilnic, au mers sâmbătă în regiunea Hula (centru) la o zi după un "masacru" comis de forţele regimului, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

296 afișări
Imaginea articolului Observatorii ONU merg în regiunea Hula din centrul Siriei la o zi după bombardamente

Observatorii ONU merg în regiunea Hula din centrul Siriei la o zi după bombardamente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Observatorii ONU au ajuns în satul Taldo (...) pentru a constata crimele comise în ultimele 24 de ore, încălcarea armistiţiului şi masacrul" soldat cu 90 de morţi, dintre care 25 de copii, a anunţat organizaţia neguvernamentală. Sosirea observatorilor a fost confirmată de agenţia oficială siriană Sana.

Bombardamentele au început vineri la prânz în regiunea Hula, în special în oraşele Taldo, la sud, şi Tibe la vest şi au continuat până în zori, a precizat OSDO.

Vineri seara, liderul organizaţiei, Rami Abdel Rahman, a ridicat semne de întrebare asupra rolului observatorilor ONU mobilizaţi din aprilie pentru a supraveghea încetarea focului. "Vorbim de la prânz de bombardamente şi niciunul dintre observatorii de la Homs nu s-a mişcat", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici