Octombrie, cea mai sângeroasă lună pentru trupele americane în Afganistan

Octombrie a devenit luna cea mai sângeroasă pentru forţele americane din Afganistan, de la începutul războiului, în 2001, după atentatele de marţi, soldate cu moartea mai multor militari, a anunţat un oficial din cadrul Pentagonului.

23 afișări
Imaginea articolului Octombrie, cea mai sângeroasă lună pentru trupele americane în Afganistan

Octombrie, cea mai sângeroasă lună pentru trupele americane în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe bombe artizanale au provocat, marţi, moartea a opt militari americani şi unui civil afgan, după ce cu o zi înaintea 14 militari americani au murit în urma prăbuşirii a trei elicoptere.

Aceste decese ridică numărul americanilor morţi în octombrie în Afganistan la 53 faţă de 51 în august, cea mai sângeroasă lună până atunci, potrivit site-ului icasualties.org.

Un oficial din cadrul Pentagonului a confirmat că este vorba despre luna cea mai grea pentru trupele americane de la începutul războiului în 2001.

Acest anunţ are loc în timp ce preşedintele american, Barack Obama, a promis luni, în urma reuniunii unui nou consiliu de război consacrat Afganistanului, că nu va lua pripit decizia de a trimite întăriri în regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici