Odiseea greacă | Ministrul francez de Finanţe se declară optimist după întâlnirea cu Tsipras. Grecia ar obţine un nou acord pentru un împrumut de la creditorii europeni

Bruno Le Maire, ministrul de Finanţe al Franţei, şi-a exprimat optimismul după întâlnirea cu omologul său de la Atena, Euclid Tsakalotos, şi cu premierul grec Alexis Tsipras. În urma întrevederii, Grecia a obţinut un nou acord pentru un împrumut de la creditorii europeni, informează Reuters.

156 afișări
Imaginea articolului Odiseea greacă | Ministrul francez de Finanţe se declară optimist după întâlnirea cu Tsipras. Grecia ar obţine un nou acord pentru un împrumut de la creditorii europeni

Odiseea greacă | Ministrul francez de Finanţe se declară optimist după întâlnirea cu Tsipras. Grecia ar obţine un nou acord pentru un împrumut de la creditorii europeni

"Vreau să subliniez faptul că facem tot ce putem împreună cu celelalte state membre al zonei euro, cu Fondul Monetar Internaţional, cu guvernul grec, şi sunt optimist, cred că nu suntem departe de a ajunge la un acord", a declarat Bruno Le Maire.

Parlamentul grec a aprobat vineri reformele cerute de creditorii internaţionali ai Greciei, în vederea obţinerii unui nou împrumut.

Miniştrii de Finanţe din zona euro vor avea o întâlnire la Luxemburg, pe data de 15 iunie, pentru a discuta situaţia reformelor din Grecia şi pentru a decide ce măsuri trebuie introduse pentru a reduce datoria externă a Greciei care în prezent se ridică la aproximativ 180 de procente din PIB-ul ţării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici