Oficial american: China va deveni cea mai mare ameninţare pentru SUA până în 2025

Generalul Joseph Dunford a afirmat, miercuri, în faţa Congresului american că, cel mai probabil, China va deveni cea mai mare ameninţare militară pentru Statele Unite în următorul deceniu, informează CNN.

18105 afișări
Imaginea articolului Oficial american: China va deveni cea mai mare ameninţare pentru SUA până în 2025

Oficial american: China va deveni cea mai mare ameninţare pentru SUA până în 2025

”Probabil, China va reprezenta cea mai mare ameninţare la adresa ţării noastre până în 2025, a afirmat Dunford în faţa Comisiei pentru Forţe Armate din Senatul SUA, cu ocazia audierilor pentru reconfirmarea generalului în funcţia de şef al Statului Major.

În 2015, în faţa aceleiaşi comisii, Dunford identifica Rusia drept principala ameninţare militară pentru SUA, urmată de China şi de Coreea de Nord. Cu toate acestea, Dunford a profitat de ocazie pentru a reorganiza lista de preocupări legate de securitatea naţională. Generalul american a precizat că, în prezent, Coreea de Nord reprezintă cea mai mare ameninţare, din cauza necesităţii urgente de a contracara programele balistice şi nucleare ale Phenianului.

Generalul Dunford a mai declarat că, per total, Rusia reprezintă în mod general cea mai mare ameninţare pentru SUA, ţinând cont de capabilităţile militare ale Moscovei.

”Dacă privim înspre 2025 şi ne uităm la situaţia economică şi demografică, sunt de părere că China va deveni cea mai mare ameninţare la adresa ţării noastre. China se concentrează pe limitarea capacităţii noastre de a proiecta putere în zona Pacificului şi încearcă să ne slăbească alianţele din regiune”, a mai afirmat Dunford.

Generalul american a mai precizat că liderii de la Beijing şi-au asumat angajamentul de a creşte cheltuielile militare, iar modernizarea militară a Chinei va degrada avantajele tehnologiei americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici