Oficial american, despre punerea sub acuzare a lui Donald Trump: Ar fi o pierdere de timp. În 18 luni au loc noi alegeri

Liderul majorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoyer, a declarat joi, în urma publicării raportului lui Robert Mueller, că punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump este "o pierdere de timp", în contextul în care în 18 luni vor avea loc noi alegeri, relatează Reuters.

297 afișări
Imaginea articolului Oficial american, despre punerea sub acuzare a lui Donald Trump: Ar fi o pierdere de timp. În 18 luni au loc noi alegeri

Oficial american, despre punerea sub acuzare a lui Donald Trump: Ar fi o pierdere de timp. În 18 luni au loc noi alegeri

"Judecând după ce am aflat până acum, punerea sub acuzare este o pierdere de timp în acest moment. În 18 luni vor urma noi alegeri, iar cetăţenii americani vor judeca lucrurile", a declarat Hoyer.

În iunie 2017, pe fondul relatărilor că Donald Trump ar fi fost anchetat pentru obstrucţionarea justiţiei, preşedintele SUA i-a cerut consilierului juridic de la Casa Albă, Don McGahn, să îl îndemne pe procurorul general să îl demită pe Robert Mueller întrucât ar fi fost în situaţii de "conflict de interes şi trebuia înlăturat". Don McGahn a refuzat să îndeplinească ordinul.

În raport, procurorul special Robert Mueller a apreciat că unele acţiuni ale preşedintelui Donald Trump pot fi asimilate obstrucţionării justiţiei, dar fapta nu există deoarece subalternii au refuzat să aplice ordinele. "Chiar dacă ar putea fi mai dificil să stabilim că acţiunile publice ar fi motivate de o intenţie coruptă, puterea preşedintelui de sa influenţa acţiuni, persoane şi evenimente este amplificată de abilitatea unică de a atrage atenţia prin mijloacele de comunicare în masă. Şi niciun principiu juridic nu exclude acţiunile publice din statutul actelor de obstrucţionare a justiţiei", afirmă Robert Mueller, referindu-se la demiterea directorului FBI James Comey şi la cazul lui fostului consilier prezidenţial Michael Flynn.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici