Oficial american: Suspendarea programului destinat ţărilor scutite de vize pentru SUA ar fi o eroare

Întreruperea, pe fondul riscurilor teroriste, a programului prin care cetăţenii unor ţări sunt scutiţi de vize la călătoriile în Statele Unite ar fi "o eroare", consideră secretarul american pentru Securitatea Internă, Jeh Johnson, citat de AFP.

326 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Suspendarea programului destinat ţărilor scutite de vize pentru SUA ar fi o eroare

Oficial american: Suspendarea programului destinat ţărilor scutite de vize pentru SUA ar fi o eroare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Programul privind călătoriile fără vize la care participă 38 de ţări este un instrument important", a declarat Jeh Johnson, răspunzând unei întrebări privind riscul ca islamişti europeni să profite de sincopele în sistemele de securitate.

"Este un program important, de mare valoare, unii vor să renunţăm la el, eu cred că ar fi o eroare", a explicat Johnson.

"Ca reacţie la recentele atacuri teroriste produse la Paris, Ottawa, Sydney, există metode de îmbunătăţire a securităţii programului. Am identificat, în noiembrie, noi domenii de informare în Sistemul electronic de autorizare a călătoriilor (ESTA). Obiectivul este să avem mai multe informaţii despre cei care vin în Statele Unite din ţări în care nu este necesară viza", precizează Johnson.

"Fiecare stat care nu are nevoie de vize s-a angajat să intensifice verificările. Îi îndemnăm pe aliaţii din Europa să transmită informaţii despre indivizii care prezintă dubii", a insistat oficialul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici