Oficial american: Un vaccin pentru COVID-19 are şanse minime să fie aprobat înainte de luna noiembrie

Este puţin probabil ca oricare dintre vaccinurile pentru COVID-19 finanţate de programul administraţiei Trump să primească undă verde de la autorităţile de reglementare mai devreme de noiembrie sau decembrie, a declarat directorul Institutului Naţional de Sănătate al SUA, citat de Reuters.

539 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Un vaccin pentru COVID-19 are şanse minime să fie aprobat înainte de luna noiembrie

Oficial american: Un vaccin pentru COVID-19 are şanse minime să fie aprobat înainte de luna noiembrie

Francis Collins a spus că testarea unui vaccin pe cel puţin 10.000 de persoane ar putea fi suficientă pentru a obţine suficiente dovezi privind siguranţa şi eficacitatea în utilizarea pe scară largă.

„Nu m-aş aştepta să văd, pe baza a ceea ce ştim din punct de vedere ştiinţific, că am fi în punctul în care FDA ar putea lua în considerare orice teste înainte de octombrie. Eu aş paria pe noiembrie sau decembrie”, a declarat Collins.

El a adăugat că este încrezător că cel puţin unul dintre cele şase vaccinuri finanţate de administraţia Trump se va dovedi sigur şi eficient până la sfârşitul anului.

Preşedintele Donald Trump a spus săptămâna trecută că este posibil ca Statele Unite să aibă un vaccin contra coronavirusului înainte de alegerile din 3 noiembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici