Oficial german: Abordarea protecţionistă a lui Donald Trump riscă să genereze un "război comercial"

Abordarea protecţionistă a Administraţiei Donald Trump riscă să genereze un "război comercial", avertizează Camera de Comerţ germană (DIHK), amintind că firmele germane creează cele mai multe locuri de muncă în Statele Unite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

493 afișări
Imaginea articolului Oficial german: Abordarea protecţionistă a lui Donald Trump riscă să genereze un "război comercial"

Oficial german: Abordarea protecţionistă a lui Donald Trump riscă să genereze un "război comercial" (Imagine: Hepta)

Guvernul Angela Merkel a exprimat în mod repetat preocupări că Administraţia de la Washington ar putea adopta măsuri cu impact negativ asupra exporturilor germane.

"Trăim într-o lume în care un război comercial nu poate fi exclus", a declarat Volker Treier, şeful Direcţiei pentru relaţii externe a Camerei de Comerţ germane (DIHK).

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat în mod repetat surplusul comercial al Germaniei în relaţia cu Statele Unite. Liderul de la Casa Albă a avertizat că ar putea impune taxe vamale companiilor germane.

Disensiunile pe teme comerciale riscă să afecteze summitul G20 programat peste câteva zile în oraşul german Hamburg.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici