Oficial iranian: Preşedintele Hassan Rouhani va candida pentru un al doilea mandat

Hassan Rouhani a decis că va candida pentru un al doilea mandat la alegerile prezidenţiale programate pentru luna mai, a declarat Hosseinali Amiri, vicepreşedinte pentru Afaceri parlamentare, citat de agenţia de ştiri IRNA, informează site-ul postului France 24.

269 afișări
Imaginea articolului Oficial iranian: Preşedintele Hassan Rouhani va candida pentru un al doilea mandat

Oficial iranian: Preşedintele Hassan Rouhani va candida pentru un al doilea mandat

"În ultimele săptămâni, Rouhani a luat decizia de a participa la alegerile prezidenţiale", a afirmat oficialul.

Preşedintele moderat Hassan Rouhani, în vârstă de 68 de ani, se bucură de o popularitate semnificativă în rândul populaţiei după ce a reuşit să stabilizeze economia şi să pună capăt regimului internaţional de sancţiuni prin încheierea unui acord nuclear cu Marile Puteri.

Însă, mulţi iranieni consideră că efectele redresării economice nu s-au resimţit şi la nivelul populaţiei de rând, şi că Rouhani a eşuat în eforturile sale de eliberare din închisoare a dizidenţilor politici.

Candidaţii trebuie să-şi anunţe intenţia de a participa până la data de 15 aprilie, iar campania electorală se va desfăşura între 29 aprilie şi 17 mai.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici