Oficial NATO: Apartenenţa Turciei la Alianţa Nord-Atlantică nu este pusă sub semnul întrebării

ApartenenţaTurciei la Alianţa Nord-Atlantică nu este pusă în niciun fel sub semnul întrebării, a dat asigurări miercuri purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

408 afișări
Imaginea articolului Oficial NATO: Apartenenţa Turciei la Alianţa Nord-Atlantică nu este pusă sub semnul întrebării

Oficial NATO: Apartenenţa Turciei la Alianţa Nord-Atlantică nu este pusă sub semnul întrebării

"În contextul speculaţiilor apărute în presă privind poziţia NATO faţă de tentativa de lovitură de stat eşuată din Turcia şi apartenenţa Turciei la NATO, vreau să evidenţiez poziţia foarte clară a Alianţei Nord-Atlantice. Turcia este un membru valoros, având contribuţii substanţiale la eforturile comune ale NATO", a declarat Oana Lungescu.

"Turcia participă în mod deplin la procesul decizional prin consens al NATO, în contextul în care încercăm să abordăm cele mai mari probleme de securitate din ultimii ani. Apartenenţa Turciei la NATO nu este pusă în niciun fel sub semnul întrebării. Alianţa Nord-Atlantică menţine angajamentul pentru apărare colectivă axată pe principiile democraţiei, libertăţilor individuale, drepturilor omului şi statului de drept. NATO mizează pe contribuţiile Turciei, iar Turcia poate conta pe solidaritatea şi susţinerea NATO", a transmis Oana Lungescu, potrivit unui comunicat oficial.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici