Oficial nord-coreean: Phenianul va continua să-şi dezvolte programul nuclear, în pofida sancţiunilor

Ambasadorul Coreei de Nord la ONU, Kim In Ryong, a declarat, miercuri, că Phenianul va continua să-şi dezvolte programul nuclear în pofida sancţiunilor impuse de Statele Unite şi declaraţiilor preşedintelui Donald Trump legate de un posibil conflict cu Phenianul, informează Deutsche Welle.

482 afișări
Imaginea articolului Oficial nord-coreean: Phenianul va continua să-şi dezvolte programul nuclear, în pofida sancţiunilor

Oficial nord-coreean: Phenianul va continua să-şi dezvolte programul nuclear, în pofida sancţiunilor

Kim In Ryong a denunţat agresivitatea cu care forţele militare ale SUA desfăşoară activităţi în Peninsula Coreea. El a susţinut, miercuri, în faţa Consiliului de Securitate al ONU că operaţiunile militare americane aduc lumea în pragul unui posibil război nuclear.

Ambasadorul nord-corean a mai criticat SUA pentru ambiţiile sale de a domina lumea prin prezenţa militară în Asia. El a adăugat că Phenianul este decis să-şi apere suveranitatea. ”Indiferent de ce spun ceilalţi, indiferent de sancţiuni, de presiuni sau de un posibil atac militar, nu ne vom abate de la drumul de a construi o forţă nucleară, care are scopul de a apăra suveranitatea ţării şi dreptul naţional la existenţă”, a declarat Kim In Ryong.

Coreea de Nord a efectuat deja mai multe teste nucleare şi balistice în ultimul an, fapt ce a sporit tensiunile cu SUA şi cu statele din regiune.

Ca răspuns la aceste teste, Consiliul de Securitate al ONU a impus deja o serie de sancţiuni regimului de la Phenian, justificate de comportamentul destabilizator şi provocator al statului nord-corean. Ultimele sancţiuni au fost impuse cu susţinerea Chinei, aliatul tradiţional al Phenianului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici