Oficial nord-coreean: Phenianul va efectua "teste balistice săptămânal, lunar şi anual"

Coreea de Nord va continua să efectueze teste balistice, în pofida criticilor internaţionale şi a intensificării tensiunilor militare cu Statele Unite, a declarat Han Song-Ryol, adjunctul ministrului nord-coreean de Externe, citat de BBC News online.

9686 afișări
Imaginea articolului Oficial nord-coreean: Phenianul va efectua "teste balistice săptămânal, lunar şi anual"

Oficial nord-coreean: Phenianul va efectua "teste balistice săptămânal, lunar şi anual" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Vom efectua mai multe teste balistice săptămânal, lunar şi anual", a declarat oficialul, avertizând asupra posibilităţii unui "război total" în cazul în care Statele Unite sunt "destul de necugetate încât să folosească mijloace militare".

Afirmaţiile oficialului de la Phenian au loc în contextul vizitei în Coreea de Sud a vicepreşedintelui american Mike Pence.

Acesta a avertizat Coreea de Nord să nu pună la încercare determinarea preşedintelui Donald Trump şi nici tăria forţelor armate americane din regiune.

"În ultimele două săptămâni am fost martorii determinării noului nostru lider. Coreea de Nord ar face bine să nu pună la încercare această determinare", a afirmat Pence.

Armata nord-coreeană a încercat duminică dimineaţă, fără succes, să lanseze o rachetă, dintr-un poligon situat pe coasta de est a ţării. Testul a fost efectuat în contextul în care Administraţia Kim Jong-Un a marcat sâmbătă împlinirea a 105 ani de la naşterea fondatorului naţiunii, Kim Il-Sung.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici