Oficial olandez: La Colectiv a fost vorba de lipsă de integritate, s-a ales scurtătura de la reguli

Adjunctul misiunii Ambasadei Ţărilor de Jos în România Anke ter Hoeve a declarat, vineri, că tragedia de la Colectiv a avut la bază lipsa de integritate "pentru că oamenii pur si simplu au ales o scurtătură de la regulile de bază".

1373 afișări
Imaginea articolului Oficial olandez: La Colectiv a fost vorba de lipsă de integritate, s-a ales scurtătura de la reguli

Oficial olandez: La Colectiv a fost vorba de lipsă de integritate, s-a ales scurtătura de la reguli (Imagine: Andreea Tanase/Mediafax Foto)

Anke ter Hoeve, adjunctul misiunii Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos în România, a participat, vineri, la conferinţa de prezentare a concluziilor proiectului ”Consolidarea integrităţii în cadrul sistemului judiciar”, ocazie cu care a arătat că lipsa de integritate a fost unul dintre factorii primordiali ce au permis dezvoltarea premiselor tragediei de la clubul Colectiv.

”Este evident o problemă de integritate şi acum vorbim de sancţionare după comitere. Prevenirea petrecerii unor astfel de chestiuni este să cultivi norme de integritate în întreaga societate. Adică integritatea este importantă în orice organziaţie dar mai ales în organizaţiile ce ţin de serviciile publice. Adică, nu trebuie să vă reamintesc tragicul eveniment de la Colectiv, aici a fost din nou vorba despre o chestiune de integritate, pentru că oamenii pur si simplu au ales o scurtătură de la regulile de bază. Lucruri foarte rele au evoluat din această cauză astfel că azi vorbim despre cum oamenii pot înţelege pentru ei, individual, că anumite lucruri pur şi simplu nu trebuie făcute”, a spus oficialul olandez.

Anke ter Hove a mai precizat că, în cadrul dezbaterilor de vineri, se discută despre dezvoltarea sistemului pentru îmbunătăţirea şi întărirea integrităţii justiţiei din România.

”Facem asta împreună cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), de fapt a fost rugămintea CSM să ajutăm cu găsirea unor experţi olandezi care să ajute România. Nu trebuie să vă explic importanţa rigorii legii în orice stat şi societate”, a mai spus Hoeve.

Ea a arătat că ”publicul larg trebuie să creadă în sistemul judiciar că veghează la rigoarea legii şi unul dintre elementele esenţiale pentru ca publicul să creadă în aceste rigori o reprezintă integritatea judecătorilor şi a procurorilor şi a tuturor celor din lanţul judiciar”.

În urma incendiului din 30 octombrie, de la clubul Colectiv, 60 de persoane au decedat şi alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală, ulterior unele dintre acestea fiind transferate la clinici din străinătate sau externate

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici