Oficial polonez, suspendat pentru că ar fi postat o imagine cu Donald Tusk ca ofiţer nazist

Ministerul polonez de Externe a suspendat unul dintre consulii săi onorifici, după ce acesta ar fi postat o imagine modificată digital în care preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, este îmbrăcat ca un ofiţer al trupelor naziste SS, informează Associated Press.

437 afișări
Imaginea articolului Oficial polonez, suspendat pentru că ar fi postat o imagine cu Donald Tusk ca ofiţer nazist

Oficial polonez, suspendat pentru că ar fi postat o imagine cu Donald Tusk ca ofiţer nazist (Imagine: AFP/ Mediafax Arhiva Foto)

Imaginea a fost postată pe pagina de Facebook a Mariei Szonert Binienda, numită recent consul onorific în Akron, Ohio.

Aceasta a fost momentat suspendată, urmând ca ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, să decidă ce se va întâmpla în continuare.

Szonert Binienda a declarat jurnaliştilor de la The Associated Press că ea nu a postat imaginea modificată digital, susţinând că profilul său de utilizator a fost atacat cibernetic.

”Nu eu am modificat imaginea lui Donald Tusk ca ofiţer SS. Sunt împotriva promovării simbolurilor şi ideologiilor naziste. Sunt împotriva utilizării cuvintelor precum”fascism” în discursul politic public al zilelelor noastre. Sunt împotriva comparării politicienilor cu Hitler”, a scris acesta într-un email trimis agenţiei de presă AP.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici