OFICIAL: Presupusul organizator al atacurilor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, a murit în raidul de miercuri

Presupusul organizator al atacurilor soldate cu 129 de morţi, Abdelhamid Abaaoud, se află printre persoanele ucise miercuri de poliţie în operaţiunea de la Saint-Denis, la periferia capitalei franceze, anunţă joi într-un comunicat procurorul Parisului, relatează Reuters online.

5101 afișări
Imaginea articolului OFICIAL: Presupusul organizator al atacurilor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, a murit în raidul de miercuri

Oficial: Presupusul organizator al atacurilor de la Paris a murit în raidul de miercuri

Abdelhamid Abaaoud, un militant jihadist în vârstă de 28 de ani, care s-a lăudat că a organizat atacuri în Europa din partea grupării Statul Islamic (SI), este acuzat că a orchestrat atacaurile sinucigaşe şi armate, pe 13 noiembrie, în capitala franceză, soldate cu 129 de morţi.

Poliţia a crezut iniţial că acesta se afla în Siria, însă ancheta a condus-o la o casă din Saint-Denis, la periferia Parisului, pe care forţe speciale de poliţie puternic înarmate au luat-o cu asalt miercuri dimineaţa, declanşând importante schimburi de focuri şi explozii.

"Abdel Hamid Abaaoud tocmai a fost identificat, în mod oficial, în urma comparării amprentelor, ca fiind ucis în timpul raidului (poliţiei)", se arată în comunicat.

"Era corpul pe care l-am descoperit în clădire, ciuruit de gloanţe", precizează procurorul.

Atacurile sinucigaşe cu bombă şi armate de vineri seara s-au soldat, de asemenea, cu sute de răniţi.

Opt persoane au fost arestate, iar cel puţin două au fost ucise miercuri în operaţiunea de la Saint Denis.

Poliţiştii au luat cu asalt clădirea de la periferia Parisului în urma unui pont potrivit căruia Abaaoud se afla în capitala franceză.

O femeie din apartamentul vizat - care potrivit presei franceze ar fi o vară a lui Abaaoud - s-a detonat în timpul operaţiunii.

Biroul procurorului mai afirmă că era neclar, în această fază, dacă Abaaoud s-a detonat sau nu, potrivit Reuters şi BBC.

Anchetatorii îl caută în continuare pe Salah Abdeslam, despre care se crede că ar fi pătruns pe teritoriul Belgiei după atacurile sângeroase de vineri seara.

Potrivit corespondentului BBC la Paris, Hugh Schofield, identificarea lui Abaaoud ridică întrebări serioase cu privire la serviciile de securitate.

Abaaoud se afla pe liste cu suspecţi căutaţi atât în Franţa, cât şi în Belgia, însă, în pofida acestui lucru, el a reuşit să ajungă din Siria în centrul Parisului fără să fie depistat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici