Oficial rus: Aproximativ 3.000 de cetăţeni ruşi s-au alăturat grupărilor teroriste de peste hotare

În jur de 3.000 de cetăţeni ruşi au părăsit ţara pentru a se alătura grupărilor teroriste internaţionale, afirmă Yevgeny Ilin, prim-adjunctul preşedintelui Comisiei Naţionale Antiteroriste, citat de agenţia de ştiri TASS.

769 afișări
Imaginea articolului Oficial rus: Aproximativ 3.000 de cetăţeni ruşi s-au alăturat grupărilor teroriste de peste hotare

Oficial rus: Aproximativ 3.000 de cetăţeni ruşi s-au alăturat grupărilor teroriste de peste hotare (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Potrivit oficialului rus, cei mai mulţi dintre aceştia erau din Districtul Federal Nord-Caucazian, fără educaţie, cu probleme financiare şi aveau între 20 şi 29 de ani.

Majoritatea celor care susţineau ideologie extremistă s-au îndreptat spre zonele cu "activitate teroristă intensă," trecând prin Turcia şi Egipt, a mai afirmat Yevgeny Ilin.

Oficialul rus a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe pe tema terorismului care a avut loc miercuri, la Krasnoyarsk, Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici