Oficial rus: Turcia îşi va retrage trupele din Siria la finalul operaţiunii militare

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a exprimat intenţia de retragere a trupelor din nordul Siriei după înfrângerea „teroriştilor” activi în regiune, a declarat marţi Alexander Lavrentyev, trimisul special al Rusiei în Siria, potrivit agenţiei TASS.

740 afișări
Imaginea articolului Oficial rus: Turcia îşi va retrage trupele din Siria la finalul operaţiunii militare

Oficial rus: Turcia îşi va retrage trupele din Siria la finalul operaţiunii militare

„Erdogan a avertizat pe toată lumea că plănuieşte să organizeze operaţiunea cu scopul de a lupta împotriva grupărilor teroriste. Deci, când îşi va atinge scopul, Turcia îşi va retrage trupele din Siria”, a spus oficialul rus. Acesta nu a spus, însă, la ce dată s-ar putea produce retragerea.

Lavrentyev a reiterat poziţia Moscovei, potrivit căreia doar trupele siriene ar trebui să se afle la graniţa Siriei cu Turcia.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Taguri:
turcia,
siria,
erdogan

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici